Hoppa till innehåll

Exfolierande sockor

Vi sliter hårt på våra fötter. De håller upp vår kroppsvikt varje dag och även om man inte är en joggare eller sportig person får de slita hårt medan vi står och går omkring. Därför är det inte konstigt att fotåkommor som förhårdnader och hudvalkar är vanliga klagomål. Exfolierande sockor kan vara ett enkelt och effektivt sätt att ta hand om dessa problem för att få vackert lena fötter.

Den här artikeln ger detaljerad information om exfolierande sockor, inklusive hur de fungerar, vilka symptom de kan hjälpa till med och hur man använder dem. Den innehåller även populära tips för att uppnå bästa resultat när man använder Footner exfolierande sockor.

Vad är exfolierande sockor?

Om du inte har hört talas om exfolierande sockor som Footner tidigare är de helt enkelt plastsockor med en innovativ lösning som kan avlägsna hård, torr och död hud från dina fötter.

De är utformade att vara ett enkelt alternativ till att använda produkter såsom pimpstenar och fotskrapor. Exfolierande sockor tar faktiskt bort oönskad hud med bara en applicering. Du kan köpa Footner exfolierande sockor på apotekets fotvårdsavdelning, i butiker eller online.

Efter att du använt exfolierande sockor kommer den döda huden helt enkelt att fjällas av och visa en jättelen och fräsch hud under den. Du kan antingen göra detta som en engångsbehandling eller använda exfolierande sockor varannan eller var tredje månad för att hålla fötterna mjuka. De är lämpade till att antingen hantera svårare uppbyggnad av tjocka förhårdnader på fötterna eller för att se till att fötterna är redo för sandalsäsongen. Exfolierande sockor är inte bara effektiva, de är även mycket billigare än att få en professionell pedikyr!

footner

Hur exfolierande sockor fungerar

Så nu kanske du undrar hur exfolierande sockor verkligen fungerar? Jo, exfolierande sockor använder en särskild formel för att avlägsna förhårdnader och död hud på fötterna. Lösningen som du blötlägger dina fötter i innehåller kemiska exfolianter som t.ex. alfahydroxisyror, betahydroxisyror och hydrerande glycerin.

En av de vanligaste ingredienserna i exfolierande sockor är glykolsyra som penetrerar huden och avlägsnar döda hudceller medan det stimulerar förnyelse av nya hudceller. Exfolierande sockor innehåller även mjölksyra som blir kvar på hudens yttre lager och lossar döda hudceller där medan det också tillför ytterligare fuktighet till området.

Idén att lägga syra på fötterna kan verka skrämmande, men du behöver inte oroa dig att glykolsockor är smärtsamt att använda på något sätt. Läs bara igenom recensionerna för exfolierande sockor för att förstå hur enkla och effektiva de verkligen är!

Åkommor som exfolierande sockor kan hjälpa till med

De bästa exfolierande sockorna kan förbättra utseendet på många olika fotproblem. Exfolierande sockor kan t.ex. hjälpa till att avlägsna död hud, mjuka upp och få bort både hård och torr hud. Dessutom kan detta leda till en förbättring av åkommor såsom hälsprickor och hudvalkar på tår och andra delar av fötterna. Bilderna på före och efter behandlingen visar hur mycket bättre dina fötter kommer att se ut efter användning!

När du får bort livlös, död hud från dina fötter kommer du att se jättemjuk under det som inte bara är lenare att ta på utan även ljusare i färgen och utseendet. Detta gör att exfolierande sockor är ett fantastiskt sätt att göra fötterna redo för bad- och sandalsäsongen även om du inte har några större problem med förhårdnader eller död hud.

Hur man använder exfolierande sockor

Du blir nog glad att höra att använda exfolierande sockor är väldigt enkelt. Det är viktigt att man följer medföljande bruksanvisningarna noga för alla exfolierande sockor man använder eftersom det kan finnas skillnader i tidsanvändning och andra anvisningar. Men för att ge dig en idé om vad du kan förvänta dig använder man Footner Exfoliating Socks så här:

  • Klipp utmed den angivna linjen på plastsockorna med en sax.
  • Dra på dig sockorna på fötterna och stäng överst med den fästande bandet. För ytterligare bekvämlighet kan du sätta på dig ett par vanliga sockor ovanpå.
  • Ställ in ett larm på 60 minuter och vänta medan lösningen inuti magiskt börjar verka
  • Efter att de 60 minuterna har nått sitt slut tar du av sockorna och tvättar fötterna med varmt vatten för att avlägsna all gelé som kan finnas kvar på huden. Exfolierande sockor ska endast användas en gång så se till att kasta bort dem efteråt.
  • Sen är det bara att vänta på resultaten! Exfolieringen kommer inte att visa omedelbara resultat efter användning på förhårdnader eftersom det tar lite tid för huden att gå igenom den naturliga hudfällningen.

Hur lång tid tar det för de exfolierande sockorna att avlägsna död hud?

Exfolieringstiden skiljer sig mellan olika personer beroende på hur mycket död hud du har på fötterna och hur tjocka förhårdnaderna är. Som en allmän regel kan du räkna med att huden kommer att börja fjälla från 1 till 7 dagar efter appliceringen och vara i 10–14 dagar efter exfolieringen.

Hur mycket dina fötter kommer att fjälla efter exfolieringen skiljer sig också beroende på hur mycket död hud och förhårdnader du har. Det är viktigt att man motstår lockelsen att vilja dra av huden själv eftersom detta kan skada underhuden om du drar av för mycket hud eller gör det för tidigt. Du ska därför låta processen ske naturligt.

I de flesta fall räcker det med en applicering av exfolierande sockor för att fötterna ska bli helt mjuka och lena. Men i vissa fall om man har väldigt tjocka förhårdnader och mycket död hur kan även de bästa exfolierande sockorna behöva en andra behandling. Kom ihåg att vänta i minst 3 veckor mellan behandlingarna eftersom din hud blir känslig under den perioden.

Hur länge varar resultaten från exfolierande sockor?

Hur länge fötterna förblir lena efter användning av exfolierande sockor varierar mellan olika personer. Du kan förvänta dig att njuta av minst en månad med fötter mjuka som en bebis och därefter kommer huden att börja hårdna igen allteftersom. I allmänhet kan du förvänta dig att behöva upprepa processen varannan till var tredje månad för att hålla fötterna i bästa skick om du använder de bästa exfolierande sockorna.

Hur man uppnår bästa resultat från exfolierande sockor

Utöver att använda de bästa exfolierande sockorna finns det vissa steg du kan ta för att försäkra dig om att du maximerar dina resultat. Du ska lägga dina fötter i blöt i varmt vatten innan du använder några exfolierande sockor och sedan blötlägga fötterna i varmt vatten dagligen i några dagar efter att du slutfört behandlingen.

Försök inte att tvinga av huden från dina fötter när du märker att fjällningen har påbörjats – låt det hända naturligt.

Under fjällningsprocessen ska du även undvika att smörja in fötterna även om huden känns torr. Efter att fjällningen är över är det dock väsentligt att du smörjer in fötterna dagligen för att hålla huden mjuk och len så länge som möjligt. Efter att fjällningen har slutat kan du använda en fotskrubb för att se till att all död hud har avlägsnats.

Det är viktigt att tänka på att din hud kommer att vara känsligare under de 3 första veckorna efter exfolieringen så håll dem borta från solljus under denna tidsperiod. Se till att du inte går omkring barfota utomhus eftersom detta stimulerar huden på fotsulorna att bli tjockare som ett sätt att skydda sig.

För att uppnå bästa resultat ska du:

  • Dricka 6 till 8 glas vatten om dagen för att hålla huden på kroppen mjuk och välhydrerad.
  • Använda skor som är bekväma, stödjer fötterna och passar dig ordentligt. Detta minskar friktionen och förhindrar hård hud från att utvecklas på dina fötter.
  • Använda strumpor av mjukt, fuktborttagande och luftcirkulerande tyg.
  • Vara aktiv för att stimulera god cirkulation i hela kroppen.
  • Om du tycker om att springa eller vandra ska du vara extra försiktig med fötterna!

Vanliga frågor – Exfolierande sockor

Fungerar exfolierande sockor?

Ja! Allt du behöver göra är att titta på bilder som visar före och efter behandling för att förstå vilken förbättring det kan innebära för dina fötter. All hud som fjällar av huden på fötterna när du använder dem bevisar hur väl de fungerar. Så länge du använder dem på rätt sätt kommer du definitivt att se skillnader.

Är det bra för fötterna att exfoliera dem?

Ja, om du använder de bästa exfolierande sockorna kommer du märka att huden inte bara ser bättre ut – det är även bra för fötterna. Detta beror på att uppbyggnad av förhårdnader och död hud på fötterna kan leda till problem om det inte behandlas. I de mest allvarligaste fallen kan de t.ex. bli smärtsamma, göra det svårare att gå och bli infekterade. När man använder Footner eller andra exfolierande sockor regelbundet förhindrar man sådana problem från att uppstå och håller fötterna glada och hälsosamma.

Hur kan jag påskynda fjällningen på fötterna?

När du använder exfolierande sockor, oavsett varumärke, kommer hastigheten med vilken fjällningen sker att bero på hur mycket död och torr hud du har samt hur tjock och hård huden är. Du kan dock skynda på processen genom att lägga fötterna i blöt i varmt vatten före behandlingen. Om du även blötlägger fötterna dagligen i några dagar efter behandlingen påskyndar det ytterligare processen men bli inte lockad till att dra av huden själv – det är viktigt att det sker naturligt.

Vad händer om man låter exfolierande sockor sitta kvar för länge?

Om du låter produkter som exfolierande sockor att sitta kvar för länge på huden kan det skada huden och även leda till en allergisk reaktion. Därför är det viktigt att aldrig ha på dem längre än den angivna tidsgränsen och att alltid tvätta bort lösningens rester efteråt.

Är exfolierande sockor lämpligt för alla?

Exfolierande sockor såsom Footner och andra exfolierande sockor är lämpliga för de flesta. Du ska dock inte använda dem om du är gravid, har diabetes eller lider av en hudsjukdom som eksem. Om du inte är säker på om du bör använda exfolierande sockor ska du först rådfråga din läkare.